با اینکه سبک زندگی شهری امروزه، به سوی زندگی راحت پیش می­رود اما معضلات قابل توجهی نیز دارد. یکی از مشکلات آزاردهنده­ ی امروزه، آلودگی صوتی است. اگر شما هم با این مشکل به خصوص در داخل آپارتمان دست و پنجه نرم می­کنید، با ما همراه شوید تا چند روش­ مختلف برای عایق بندی صوتی خانه را برای شما ارائه نماییم.

 

عایق بندی صوتی خانه

در زندگی ­های مدرن امروزی، صداهای آزاردهنده و گوش خراش به بخشی از زندگی ما تبدیل شده‌ است. سر و صداهایی که می­توانند روز ما را خراب کنند و روانمان را بهم بریزند.

شاید شنیده باشید، برای هر دردی درمانی هم وجود دارد! مشکل سروصداهای اضافی و آزاردهنده نیز با عایق صدا کردن خانه یا حداقل بخش‌هایی از آن تا حد زیادی قابل حل است. اگر بخواهید عایق بندی خانه و اتاق­ ها را به شکلی کاملاً حرفه‌ای انجام دهید، آرامش خود را تامین کرده­اید. اما عایق بندی اساسی و حرفه­ ای، فرآیندی بسیار هزینه بر است. ضمن اینکه این فرآیند برای خانه استیجاری و از قبل ساخته شده، تقریبا غیر ممکن است. نگران نباشید ما در این مقاله با چند روش موثر و غالباً ارزان، عایق بندی صوتی اتاق‌ها و خانه را به شما آموزش خواهیم داد.

قابل ذکر است؛ اگر جز آن دسته افرادی هستید که می­خواهید از شنیدن موسیقی با صدای بلند در اتاق خود لذت ببرید و یا قصد ضبط قطعات موسیقی دارید میبایست به فکر ضد صدا کردن و آکوستیک اتاق باشید.

اتاق عایق صدا , ضد صوت , عایق صوتی

تفاوت ضد صدا کردن با آکوستیک

اگر اتاق را بصورتی تجهیز کنیم که صدایی از اتاق خارج نشوند و صدای اضافه هم وارد آن نگردد، یعنی اتاق را ضد صدا کردیم. اما در تعریف آکوستیک؛ بازتاب صدا حتی در داخل اتاق نیز وجود نخواهد داشت. اتاق­ هایی با درب و دیوار آکوستیک، محل مناسبی برای استودیو موسیقی، نوازندگی، میکس و مسترینگ و از این قبیل کارها هستند.

 

آلودگی صوتی زیاد میتواند سلامتی شما را تحت تاثیر قرار دهد!

پیش از آنکه ایده ­های عایق بندی صوتی خانه را عنوان کنیم، بهتر است شما را با اهمیت عایق صوتی بیشتر آشنا سازیم.

سروصدا می تواند از راه­ های مختلفی روز شما را خراب کرده و آرامش شما را برهم زند:

– اگر شما در آپارتمانی مجاور به خیابانی شلوغ زندگی می­کنید، که سروصدای ترافیک حتی در نیمه شب هم به گوش می­رسد،

– اگر در خانه­ای قدیمی که سیستم عایق صوتی بسیار ضعیفی دارد سکونت دارید،

– اگرهمسایه ­های پرسروصدا و بی­ملاحظه دارید،

– اگر منزلتان در نزدیکی یک فرودگاه، ایستگاه راه آهن و یا یک بزرگراه واقع شده است،

و یا هر نوع آلودگی صوتی دیگری؛ شما محکوم به زندگی با سروصدا هستید. سعی نکنید سروصدای زیاد را به عنوان بخشی از زندگی قبول کنید و تمام و کمال در مقابل آن تسلیم شوید. آلودگی صوتی مانند هرنوع آلودگی دیگری، خطرناک است. سروصدای غیر قابل تحمل، به مرور زمان می تواند بر سلامت انسان تأثیر بگذارد و با اثرات منفی بر استراحت و خواب و آرامش، موجبات سردرد، خستگی، بالا رفتن سطح استرس و بیماری­های روحی روانی را بوجود آورد.

 

لذت سکوت و آرامش در خانه را با عایق بندی صوتی تجربه کنید.

فراموش نکنید که سروصدا در تمام نقاط دنیا وجود دارد و نمی توانید به خانه­ای با ایزولاسیون صد در صد دست پیدا کنید. باید اندکی صبر و تحمل خود را بالا ببرد و با محیط وفق پیدا کنید، اما نه به این معنی که دست به هیچ کاری نزنید. منفعل ماندن و هیچ کاری نکردن نیز اشتباه است! شما با روش ­های عنوان شده در این مقاله می­توانید تا حدود زیادی از صداهای آزاردهنده بکاهید. پس با ما همراه باشید.

درب اداری شرکت پتروشیمی پارس

موثرترین روش­های عایق بندی صوتی

اتاق عایق صدا به شما کمک می­کند تا در میان هیاهو و شلوغی­ های شهر، فضایی به دور از صداهای آزاردهنده داشته باشید و در آن احساس آرامش کنید.

  1. منبع صدا را شناسایی کنید

پیش از هر اقدامی در هنگام مواجه با آلودگی صوتی، منبع دقیق صدا را شناسایی کنید. این اولین وظیفه شما برای پیدا کردن بهترین و مناسب­ترین راه حل است. وقتی شما می­خواهید یک مانع صدا بوجود بیاورید می­بایست مسیر صدا را قطع کنید. مثلا شاید صدا تنها از تهویه سرویس بهداشتی می­آید و یا از دریچه­ ی کولر در فصل سرما، که به راحتی قابل حل است.

 

  1. چگونه درب و پنجره­های داخلی را عایق صدا کنیم؟

طبق بررسی­ های صورت گرفته؛ عایق کردن درب و پنجره ­ها موثرترین راه برای جلوگیری از صداهای مزاحم است. خصوصا درب­ ها که بیشتر تو خالی هستند و شکاف و درزهای زیادی دارند.

  • راه حل مناسب اما گران قیمت، تهیه درب و پنجره‌های دوجداره UPVC با کیفیت بالا و ضخیم است. اما اگر نمی­خواهید هزینه زیادی کنید، برای رسیدن به نتیجه­ی مشابه با وسایل خانه، مبلمان را به­ صورت تاکتیکی روبروی لبه ی درب قرار دهید.
  • برای پر کردن شکاف­های پایین درب، یک قالیچه یا فرش ضخیم یا پارچه­ی مشابه آن را دقیقا از لبه درب پهن کنید.
  • از پوشش­ها و رنگ­های جاذب صدا برای درب نیز می­توانید استفاده کنید.
  • با یک پتوی متراکم و ضخیم و حدالامکان پشمی، می­توانید عایق صوتی و حرارتی خوبی بوجود آوردید. هر چند اینکار راه حلی زیبا و دل­انگیز نیست اما برای موارد اضطراری بسیار موثر است.
  • با پیشرفت علم، پرده ­های ضد صدا یا آکوستیک نیز تولید و وارد بازار گردیده است که راه حلی مناسب برای کاهش صداهای خارج به داخل خانه است. این پرده ­ها اغلب سنگین هستند، مثلا یک پنجره سایز متوسط، ممکن است حدود ۷ کیلوگرم وزن داشته باشد.
  • استفاده از نوارهای درزگیر آکوستیک یا واشر لاستیکی نیز باعث می­شود فاصله بین درب یا پنجره با چارچوب آن کاملا بسته شود و مانع عبور صدا شود.
  • با زدن ورق­های شانه تخم مرغی ضخامت بالا از هر دو طرف بر روی درب یا پنجره اتاق از نشتی صدا جلوگیری کنید.
  • پرده‌های ضخیم تاثیر خوبی در کاهش صدا دارند.
  • چهارچوب­ های آماده با تعبیه عایق پشم‌سنگ تهیه کنید.
  • سفارش درب ­هایی با ویژگی تله صوتی (ایجاد فضای خالی داخل درب بصورت خاص) نیز روشی نوین و تاثیرگذار در کاهش صداهای بیرونی است.
  • عایق‌بندی درز بین چهارچوب و دیوار با اسپری فوم پلی‌یورتان
  • استفاده از چوب ام دی اف بر روی درب­ها.
  • کاغذ دیواری­های مخصوص عایق بندی صدا.
  • لمسه درب چرمی ضد صدا
  • عایق صوتی درب جنس سرب

 

  1. چگونه دیوار مشترک را عایق صدا کنیم؟

ممکن است برای هر خانواده­ای پیش بیاید که همسایه ­ای بی ملاحظه و پر سروصدا داشته باشد. یا حتی فردی از اعضای یک خانواده خواهان سکوت بیشتری در اتاق شخصی خود باشد. خانه یا اتاق شخصی، می­تواند نقطه ­ای امن و آرام در برابر هجوم صداها باشد، به شرطی که در آن، عایق بندی و اساس آکوستیکی به طرز هوشمندانه ­ای پیاده سازی شود.

 

 

  • در حال حاضر بهترین روش صداگیری دیوارهای مشترک، عایق کاری و آکوستیک با موادی همچون کناف، پشم شیشه، پشم سنگ و یا عایق‌های فومی و پلی‌استری می­باشد.
  • فوم عایق صدا یکی از راه‌های مقابله با سر و صدا است. این فوم­ های ارزان قیمت، جلوی عبور امواج صوت را نمی گیرند، اما مانند سایر مواد نرم، امواج صوت را درون الیافشان نگه داشته و منجر به کاهش اکو می­شوند.
  • اگر دیوارهای خانه‌تان نازک هستند با استفاده از وسایلی مانند یک کتابخانه یا دراور و یا اجسام مختلف که بتوانند کل دیوار یا قسمت اعظم آن را بپوشانند، مانع رد شدن صدا شوید. در این روش دقت کنید که هیچ فضایی بین دیوار و کتابخانه وجود نداشته باشد. چوب در آکوستیک اتاق نقش مهمی دارد.
  • تهیه یک پنل چوبی که به دیوار متصل است و داخلش پر از پشم سنگ باشد و با پارچه ضخیم پوشانده شود، دیواری زیبا و آکوستیک است.
  • با استفاده از یک دیوار حائل، فاصله دیوار مشترک را بیشتر کنید. برای اینکار می­توان دیوارهای پیش ساخته خریداری نمایید.

 

 

  1. چگونه سقف و کف را عایق صدا کنیم؟

عبارت Soundproofing  اصطلاحی فنی برای کلمه­ ی عایق صوتی می­باشد. عایق صوتی امروزه به علمی بزرگ و تاثیرگذار در آرامش افراد تبدیل شده است که میزان اثرگذاری آن به ویژگی­ های صوتی مختلف اشیا بکار رفته بستگی دارد. مثلا حتی اگر از سقف کاذب برای یک خانه استفاده بشود، کیفیت عایق صدای آن به سایز، ضخامت، چگالی، و دیگر ساختارهای ان سقف کاذب وابسته است.

 

  • ایجاد سقف کاذب، بهترین روش عایق­ سازی سقف است اما شما با هزینه کمتر با نصب فوم ­های مخصوص عایق صدا، می­توانید این کار را انجام دهید. همچنین با اضافه کردن یک لایه دوم از سقف آن را در برابر صدا عایق کرد.
  • از پنل آکوستیک ­های سقف استفاده کنید.
  • نصب کاشی‌های چوبی که هم برای دیوار و هم سقف و کف قابل استفاده است، علاوه بر عایق صدا جلوه­ای خاص را به اتاق می­بخشد.
  • فرش و موکت ضخیم برای سطح زمین خانه ارتعاش صدا را بطور شگفت آوری کاهش می­دهد.
  • یک پد یا لایه ضخیم دیگر مثل موکت را در زیر فرش قرار دهید. یا دو لایه موکت را با چسب بچسبانید. با اینکار قدرت عایق بندی صوتی را دو برابر می­کنید.
  • نصب کاشی آکوستیک راه خوبی مقابله با صداهای آزاردهنده از کف ساختمان است.
  • مسدود کردن منافذ و کانال­ های کولر و بخاری، با استفاده از فوم­ های آکوستیک.
  • کفپوش­ های از جنس آکوستیک نیز در بازار موجود می­باشد که مخصوص عایق کاری کف ساختمان­ ها تولید شده­ اند.
  • تمامی ترک­ های کوچک و شکاف بین موزایک و سرامیک و کفپوش­ ها صدا را انتقال می­دهند. به سادگی از ان­ها نگذرید و حتما این شکاف­ ها را با مواد مقاوم در برابر صدا پر کنید.

 

 

کلام آخر

فراهم نمودن خانه­ ای که بتوانیم به دور از شلوغی­ های صوتی عصرحاضر، به آرامی در آن به استراحت بپردازیم؛ از اهمیت بسیاری برخوردار است. خلق این محیط با استفاده هوشمندانه از علم آکوستیک و عایق بندی صوتی امکان پذیر شده است. با پوشش‌های عایق صوتی و روش­ها و راهکارهای ساده آن، علاوه بر تجربه­ ی آرامشی عمیق، منزل و اتاق خود را عایق حرارتی کرده‌ و همچنین از ورود جانوران و حشرات موذی به خانه جلوگیری می‌کنیم.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *