لمسه درب و دیوار

مقدمه

لمسه کاری از هنرهای اصیل و قدیمی است که برای زیباسازی و عایق کاری تجهیزات و دکوراسیون داخلی انجام می گیرد. در این مقاله به معرفی انواع، کاربرد و روش انجام لمسه کاری خواهیم پرداخت.

 

لمسه کاری

لمسه کاری یکی از هنرهای زیبا و ماندگار است که جذابیتی خاص به مبلمان، اتاق ها، دیوارها، سقف، درب ها و … می بخشد. در بازسازی وسایل و تجهیزات می توان از لمسه استفاده کرد و با این حرکتِ هوشمندانه، محیط خانه یا هر مکان قدیمی دیگری را نو و خاص کرد. می خواهیم در این بخش به تعریف و مفهوم واضح تری از لمسه کاری بپردازیم و در قسمت های بعد کاربرد و مزیت های آن را بیان کنیم. با ما همراه باشید.

لمسه کاری یکی از اصطلاحات و فنونی می باشد که خصوصا در صنعت مبل سازی رایج است. در این کار، به صورت خاصی به پارچه فرم داده شده و با فرورفتگی و برجستگی های منظم حالت داده می شود. عامل اصلی فرورفتگی ها و فرم خاصی که در لمسه کاری به وجود می آید ناشی از پرس یا دوختن دکمه است. برای استفاده از لمسه کاری می بایست از چرم بسیار مرغوب و با کیفیت یا پارچه ای که در زمان کشیده شدن استقامت بالایی دارد، استفاده نمود. شاید یکی از دلایل قیمت بالاتر دکوراسیون لمسه کاری شده نسبت به نمونه های ساده تر همین با کیفیت و لوکس بودن پارچه یا چرم آن است.

 

لمسه چیست؟

لمسه ها در واقع همان گره ها و دوخت و دوزها و فرورفتگی های ایجاد شده روی وسایل، عالی الخصوص مبلمان هستند. برای پنهان کردن گره دوخت و تمیزکاری بیشتر کار از دکمه استفاده می شود. لمسه جلوه بصری زیبایی را از خود به نمایش می گذارد و در اصطلاح کار را لاکچری تر و لوکس تر می کند. این تکنیک به تخصص و تجربه نیاز دارد که متخصصین این کار، با در نظر گرفتن مساحت کار و اشکال هندسی مورد نظر و با محاسبات دقیق ریاضی و ابزار آلات پیشرفته، کاری با کیفیت، با ظرافت و با مقاومت بالا را خلق می کند.

 سر تخت لمسه , لمسه سرویس خواب,لمسه تخت خواب

کاربردهای لمسه کاری

  • امروزه از لمسه کاری برای طراحی انواع دکوراسیون‌ اعم از درب منازل و اداره‌ ها و یا برخی از دیوارها نیز برای داشتن دکوراسیون لوکس استفاده می شود. اما عمده استفاده از آن در صنعت مبل سازی و با عنوان مبل چسترفیلد است. در مدل های جدید مبلمان، شاهد لمسه کاری روی مبلمان دیگری از جمله مبل راحتی چست، مبل راحتی کوئین و حتی مبل های کلاسیک و آوانگارد و … نیز هستیم.

 

  • جدیداً نیز رایج شده است که از این هنر برای عایق کاری صدا و حرارت در ساختمان اداری و مسکونی استفاده می شود. خصوصا برای درب اتاق مدیران، اتاق های کنفرانس و اجلاس، سینماها، درب های سالن تیر اندازی و استدیوهای صدابرداری هم به منظور آکوستیک شدن در برابر صدا و هم به لحاظ زیبایی و جلوه خاص استفاده می شود. در صورت لزوم می توان با افزایش ضخامت زیرسازی با الیاف، خاصیت ضد صدا بودن این درب ها را به حد اعلا رساند. همچنین به دلیل استفاده از پارچه های ابریشم، مخمل، کتان، ساتن، تافته، جیر و چرم های با کیفیت، ویژگی عایق حرارتی در برابر گرما و سرما نیز در آن ها بوجود می آید.

 

  • به کار بردن لمسه در سرویس خواب‌ ها و پاتختی ، جلال و جبروت خاصی در آن ها بوجود می آورد. تختخواب های این مدل معمولا بدین شکل ساخته می شوند که در قسمت جلو و پشت تخت که از جنس پارچه و یا چرم است به شکل لمسه کوبی طراحی می شوند.

 

  • اجرای لمسه کاری دیوارهای سالن ناهارخوری، دیوارهای منزل به عنوان نشیمن و دیگر بخش ها در اماکن مجلل و آپارتمان های لوکس و همچنین سالن ها و هتل ها، نسبت به دیگر پوشش ها از جمله کاغذ دیواری یا رنگ، دارای جلوه زیبا و لطافت بیشتری است و از تنوع بیشتری نیز برخوردار می باشد.

 

  • لمسه کوبی روی سقف ها در فضای داخلی اتاق یا سالن با رنگ های گرم، ایجاد نور و نشاط می کند. از لمسه کاری سقف در طیف مختلف رنگ ها می توان استفاده کرد که علاوه بر ایجاد زیبایی شگفت انگیز دارای قابلیت عایق صدا و حرارت نیز می باشد.

 

  • ساخت دیوارکوب لمسه کاری شده با ورق کاری طلا و نقره که به محیط حس اشرافیت و سلطنت و تجملی می دهد.

 

  • لمسه کاری روی چراغ با نصب روکش پارچه ای. در این طرح، لمسه کاری به صورت دوخت نیست. تنها روی پارچه نشانه گذاری شده و در آن از پین یا سوزن ته گرد یا نگین استفاده می شود که فقط جنبه زینتی دارد.

 

  • از دیگر کاربردهای لمسه کاری برای استفاده بر روی میز کانتر، میز کار اداری و انواع میزهای جلو مبلی است که با گل میخ های مخصوص و یا دکمه مخفی تزیین می شوند.

 

 

قابل ذکر است که لمسه کاری در محل های بسیار متنوعی قابل استفاده می باشد که ما در اینجا به نمونه های با کاربرد بالا و پر استفاده پرداختیم.

لمسه کاری و چرم کوبی

مزیت های لمسه کاری

– فضایی دکوراتیو را در طراحی محیط های مسکونی و اداری به وجود می آورد.

– استفاده از انواع طرح ها و جنس های چرمی و پارچه ای که دارای کیفیت بالا، مرغوبت، ماندگاری طولانی و بالاترین کارایی هستند.

– مصرف بهینه ی انرژی با استفاده از لمسه کاری، به دلیل عایق سرما و گرما بودن.

– عایق خوب صدا بخصوص برای استفاده بر روی درب ها هستند.

– سطح نرم و انعطاف پذیر.

– فرم و حالت خاص، زیبا، هنری و خارج نمودن سطح کار از سادگی.

 

لمسه کاری در صنعت مبلمان

همانطور که عنوان شد، از لمسه کاری بطور غالب در صنعت مبل سازی استفاده می شود. بنابراین در این مطلب گذری بر لمسه دوزی مبلمان هم خواهیم داشت.

در دوخت مبلمان به روش لمسه کاری، پارچه رومبلی را به سمت داخل می کشند و سر آن را با گره می پوشانند و برای زیبایی بر روی گره دکمه می زنند. در این مدل اشکال هندسی و منظم و چشم نوازی پدید می آید که با دور یا نزدیک قرار دادن دکمه ها نیز تنوع بیشتری را می توان در آن به وجود آورد. اما به طور کلی لمسه کاری به شکل های: مربع، لوزی، لمسه دوزی خطی، لمسه دوزی دایموند و مدل مخفی انجام می شود.

مدل لمسه کاری ها متناسب با مدل مبلمان بر روی نشیمن گاه، تکیه گاه و حتی دسته ها اجرا می شوند. امروزه در میزهای جلو مبلی پارچه ای یا چرم و صندلی ها آن را دیده ایم. به دلیل تنوع بالای مدل ها و طرح های مبلمان راحتی و کلاسیک، دوخت آن ها نیز متنوع تر شده و از اهمیت بیشتری برخودار می شود. اما در یک دسته بندی کلی انواع مدل های مبلمان در ۳ دسته لمسه کاری می شوند: مبل راحتی لمسه دوزی شده، مدل لمسه مبل استیل، چستر لمسه دوزی. هر یک از این مدل ها دارای ویژگی های خاص و منحصر بفرد خود را دارند و هر یک در نوع خود از محبوبیت بالایی برخوردارند.

 

مراحل لمسه کاری

لمسه را می توان روی سطوح مختلف و در قسمت های متفاوت اجرا کرد. اما روال کار برای تمامی آن ها تقریبا به یک صورت است و سطح و مدل مورد نیاز تاثیری در روند کار ندارد.

  • ابتدا کارشناسان از سطح و جسم مورد نظر بازدید کرده، اندازه گیری کرده و تصمیم به انتخاب بهترین و مناسب ترین مدل لمسه کاری برای آن می گیرند.
  • در مرحله دوم خریداری پارچه و فوم فشرده برای قرار گیری روی صفحات با توجه به سلیقه و نظر کارفرما انجام می گیرد.

 

  • سپس طرح کلی کار به وسیله ی نرم افزار معماری کشیده می شود.

 

  • تغییرات احتمالی روی طرح معماری انجام شده و با تایید طرح لمسه کاری توسط کارفرما، نشانه گذاری ها روی وسیله بصورت عملی انجام می گیرید.

 

  • سطح مورد نظر با ضخامت ۳ میلی متر از الیاف لایکو که در واقع زیرکار به حساب می آیند پوشانده می شود.

 

  • طرح به وسیله دستگاه برش داده شده و با دریل تمام قسمت‌هایی که باید به ‌صورت تورفتگی طراحی شوند سوراخ می شوند.

 

  • این کار مجدداً بر روی فوم خریداری شده نیز انجام می گیرد.

 

  • پس از آن که سوراخ شدن چوب و فوم به اتمام رسید، پارچه مد نظر بر روی فوم کشیده می شود.

 

  • حال قطعه ها به صورت پازل بر روی محل نصب شده و محکم ثابت می گردند.

 

  • در انتها نیز، روی سطح به وسیله نخ های محکم مخصوص رویه کوبی کشیده می شود و پس از شکل گرفتن و ایجاد فرو رفتگی و برآمدگی های زیبا، با دکمه های متناسب آذین گردیده و ثابت می شوند.

کلام آخر

همان طور که در طی مقاله مطالعه کردید، لمسه کاری بدون تردید هنری زیبا، خاص و نیازمند تبحر استاد کاران است که با ایجاد فرو رفتگی و یا برجستگی هایی منظم بر روی سطوحی مانند: دیوار، مبلمان، سقف و … انجام می گیرد. برای این کار، زمان و وقت زیادی صرف می شود و به طبع از قیمت بیشتری نسبت به نمونه های ساده و کلاسیک برخوردار است. امید است مطلب ارائه شده به آشنایی بیشتر شما با هنر لمسه کاری کمک کرده و مورد توجه تان قرار گرفته باشد تا با درایت و آگاهی بیشتری نسبت به خرید وسایل لمسه کاری شده اقدام نمایید.

3 دیدگاه در لمسه کاری
  1. سلام و وقت بخیر لمسه کاری درب های شرکت رو به شما سپرده بودیم و کار بسیار عالی دراومد “لمسه کاری تون بی نظیر میشه”
    ممنون از شما

  2. دیدگاه *بنام خدا سلام برای تهیه دیوارپوشهای بلند لمسه ساده بدون طرح لمسه کاری چه ضخامت و چه نوع فرم تیاره تشکر


[بالا]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *